סכיני מטבח יפניים: מדריך מקוצר
מבוא
מדריך זה הוא גרסא מקוצרת מאוד של הרבה מהמידע והמדריכים המופיעים באתר, אם אתם רוצים לדעת עוד על סכיני מטבח יפניים.
תוכלו להמשיך ולקרוא את המאמרים המקיפים: איך לבחור סכין מטבח יפני | מידע על פלדות
מהם היתרונות של סכיני מטבח יפניים
- סכיני מטבח יפניים עשויים מפלדות קשות מאוד בהשוואה לסכיני מטבח מערביים, ככך שהפלדה קשה יותר, כך הסכין ישמור על חדותו לאורך זמן רב יותר.
 - סכינים יפניים מושחזים לזוית חדה יותר, דבר שמשפר את הביצועים שלהם.
 - סכיני מטבח יפניים עשיים משילוב דמוי סנדוויץ של פלדה רכה וקשה.
 - סכיני מטבח יפניים הם קלי משקל, ולא מאמצים את היד.
 
פלדות
סכיני מטבח יפניים עושיים משלושה סוגים של פלדות:
- פלדות אל-חלד – פלדות בעלות התנגדות גבוהה לחלודה, קשות לשחזה, מגיעות לחדות טובה.
 - פלדות פחמן – פלדות ללא התנגדות לחלודה, קלות מאוד להשחזה, ומגיעות לרמת חדות טובה מאוד.
 - פלדות אבקה / מהירות גבוהה – פלדות בעלות התנגדות לחלודה, קשות מאוד, יקרות מאוד, מגיעות לחדות טובה מאוד.
 
ידיות
סכיני מטבח יפניים מגיעים עם אחת משני שני סוגים של ידיות:
- ידית מערבית – סכינים עם ידית מערבית המוכרת לנו מסכיני מטבח מערביים.
 - ידית יפנית – ידית עץ קלה מאוד בצורת גליל.
 
סוגים עיקריים של סכיני מטבח יפניים לשימוש כללי
- גיוטו – סכין שף ביפנית.
 - סנטוקו – סכין מטבח בסגנון יפני, להבו קצר ובעל קימור מתון יותר, מתאים למתחילים.
 - נקירי – סכין בעל צורה מלבנית, נועד לחיתוך ירקות.
 - בונקה – סכין מטבח בעל שפיץ משולש, קימור מתון, מעט גבוה מהרגיל בד"כ ואורך להבו עד 190 מ"מ.
 - קיריצוקא – סכין מטבח בעל שפיץ משולש, קימור מתון, ואורך להבו ארוך מ-200 מ"מ.
 
